Een e-mailaccount toevoegen aan uw iPhone, iPad of iPod touch

11 Mar 2019
Sarah Weldink
172
0
< Back

Handleiding:

Het toevoegen van uw e-mail account aan uw IPhone, IPad of IPod Touch.

Deze handleiding begeleidt u door de stappen van het toevoegen van een e-mail account aan uw Apple toestel.

Automatische configuratie.

Stap 1: Ga naar de instellingen van uw toestel.

Stap 2: Zoek naar ‘Wachtwoorden en accounts’. Tik vervolgens op ‘Voeg account toe’.

Stap 3: Tik op de juiste aanbieder.

Stap 4: Vul uw gegevens in en tik dan op ‘Volgende’. De mail app van uw toestel controleert de gegevens voor u. Dit kan even duren.

Stap 5: Nu mag u selecteren wat u op uw apparaat wilt zien naast de e-mails die u binnen krijgt.

Dit houdt in dat wanneer u contacten en agenda’s selecteert, zullen de contacten en agenda’s die op dit mail adres bekent zijn ook te zien zijn op uw toestel.

Stap 6: Tik op ‘Bewaar’ en uw gegevens zijn opgeslagen.

Let op! Wanneer uw e-mail aanbieder er niet bij staat, tikt u op ‘Andere’. In dit geval kunt u verder lezen op de volgende pagina, hier wordt uitgelegd hoe u uw account handmatig kan configureren.

Handmatige configuratie.

We zullen hier beginnen vanaf stap 3 uit de Automatische configuratie.

Stap 1: Nadat u op ‘andere’ heeft getikt komt u op een scherm waar u uw gegevens invult. Daarnaast kan u hier een beschrijving noteren.

Stap 2: Tik op ‘Volgende’ rechtsboven in de hoek.

De Mail app probeert met de gegevens die u hebt ingevuld de instellingen te vinden en de configuratie te voltooien. In dat geval kunt u op gereed tikken en is het voltooid.

Als de Mail app de instellingen niet kan vinden moet u deze handmatig invoeren. Hiervoor hebt u wel gegevens nodig. Deze gegevens kunt u opzoeken of contact opnemen met uw e-mailaanbieder.

Stap 3: Kies tussen ‘IMAP’ of ‘POP’. Als u wilt weten welke u moet kiezen kunt u dit vragen aan uw

e-mailaanbieder.

Stap 4: Bij de ‘Server inkomende mail’ en ‘Server uitgaande mail’ vult u de gegevens die u hebt verkregen van uw e-mailaanbieder in. Tik vervolgens op ‘Volgende’.

Stap 5: Wanneer alle gegevens goed zijn, tikt u op ‘Bewaar’.